11.02.2015

Lenovo şarj aniden bitiyor (ÇÖZÜLDÜ)

Lenovo Z710 model bir laptobum var. Normalde prizde ve pil koruma modunda kullanıyorum. Bir gün elektrikler kesildi ve laptobu kullanmaya devam ettim. Beklenmedik şekilde pil seviyesi %50 ye yaklaşırken birden düşük pil uyarısı verdi. Pil seviyesini %6.4 olarak gösteriyordu. Bir iki hafta laptobu denedim. Her denememde pil aniden boşalıyordu. İnternette araştırdım. Batterybar isimli programı indirip pil durumunu takip ettim. Benim gibi aynı sorunu yaşayan başkaları da buldum. Lenovo ya bir e-mail gönderdim   http://shop.lenovo.com/tr/tr/services-warranty/#swIdea?menu-id=idea

24 Saat içinde geri döndüler. Energy Manager programıyla pili kalibre etmemi tavsiye etttiler. Ve bir gün sonrada telefonla aradılar. Olmadıysa garantiye alalım diye. Ama işe yaradı. Aynı sorunu yaşayanlar için nasıl yapıldığını size göstereceğim. lenovo garantisi servisi gerçekten çok başarılı sorunlarınızda kendi başınıza birşey yapmadan önce kesinlikle garantiye ulaşın. Onlar ilgilenecektir.


Lenovo Batarya Kalibrasyonu



Pilinizi kalibre etmek için Energy manager programını açın
program elinizde yoksa buradan indirin
oradan indiremedi iseniz bir de buradan deneyin.



resimde gösterilen butona basın. Bir menü açılacaktır


Açılan menüde Gauge Reset butonuna tıklayın. Bunu yapmadan önce açık olan bütün programları kapatın. Laptobun şarja takılı olduğundan emin olun. Butona bastıktan sonra bilgisayarı kullanmayın. Ben uyku modunu da engellemiştim. Ekran parlaklığını fullemiştim.

Program bataryayı fulleyip kendiliğinden bitene kadar bekleyecek. En az 3 saat sürer diye tahmin ediyorum. Şarjınızı doldurup işleme başlarsanız şarj olmasını beklemeyeceğiniz için işlem süreniz kısalacaktır. Eğer hala düzelmediyse lütfen  servisi arayın.


Laptobunuzu kullanırken Conservation mode unu  aktif tutun. Laptobun pilini %60 şarj ettikten sonra prizden elektrik almasını sağlar ve pilin ömrünü uzatır

6 yorum:

  1. Bu yararlı bilgi için teşekkürler 👍🏽

    YanıtlaSil
  2. bu uygulama casper laptop içinde olur mu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ama bir deneyin, olmasa bile benzer yazılımlar bulabilirsiniz muhtemelen.

      Sil
  3. teşekkürler. deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. peki şarj aniden değil ama hızlı bitiyorsa da işe yarar mı sizce

    YanıtlaSil